ΝΔ: Ο Τσίπρας αναζητεί την πόλωση αλλά δεν θα του κάνουμε τη χάρη

«Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί απεγνωσμένα την πόλωση και γι’ αυτό μας προκαλεί αλλά δεν θα του κάνουμε τη χάρη». 

Με αυτό το σκεπτικό αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Πειραιώς τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε το μέγαρο Μαξίμου, τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μετά από τη φρασεολογία περί εφιάλτη που περιείχε η πρώτη επίθεση οι κυβερνητικοί κύκλοι έφτασα στο σημείο να τον κατηγορήσουν ότι δεν ψήφισε τις παροχές προς τους συνταξιούχους γιατί δέχτηκε τηλεφωνικές εντολές από ακραία κέντρα των δανειστών. 

Αυτή η κλιμάκωση της πόλωσης με όλο και βαρύτερες εκφράσεις, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν πως έχει ένα και μόνο στόχο να συσπειρώσει την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στις περισσότερες δημοσκοπήσεις η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος είναι κάτω από το 40% . 

Από την άλλη η ακραία πόλωση ενισχύει και την συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοχή που το κυβερνών κόμμα θα χρειαστεί τις πρώτες εβδομάδες του καινούργιου χρόνου καθώς θα πρέπει να ψηφίσει όλα τα προαπαιτούμενα, που θα περιλαμβάνουν και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Και φυσικά στην ΝΔ κατανοούν ότι η ακραία πόλωση αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ μια προεκλογική μαγιά για το αφήγημα τους στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας επιλέξει να αιφνιδιάσει με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις επιθέσεις τα πάντα με απαξιωτικό τόνο όπως το έκανε και στην χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση μιλώντας για χυδαιότητες και για πρόσληψη Πολάκη στο γραφείο τύπου του Μαξίμου. 

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φιλοτεχνεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό το προφίλ του επόμενου πρωθυπουργού που ο στόχος του δεν θα είναι απλά να κερδίσει τις εκλογές αλλά να φτιάξει όπως λέει την εθνική Ελλάδος που θα ανορθώσει τη χώρα την επόμενη ημέρα των εκλογών. 

Άλλωστε δεν ήταν τυχαία η αναφορά του στο επιμελητήριο του Έβρου όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα με ποικιλώνυμους αποδέκτες:

«Η δική μου δουλειά είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Υπουργούς αλλά και σε Γενικούς Γραμματείς. Θα επιλέξω τους καλύτερους. 

Η Εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα, την επόμενη μέρα, στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδος. Αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω. Όλοι αξιολογούνται. Όλοι κρίνονται. Κανείς δεν είναι αλάθητος».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Στην Κρήτη την Τρίτη ο Πρωθυπουργός

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ