Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν λόγοι παραμονής του ΔΝΤ στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Κανείς δεν έχει όφελος να μην κλείσει η διαπραγμάτευση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Ε», σημειώνοντας πως «αν η αξιολόγηση δεν κλείσει τον Ιανουάριο, οι λόγοι για αυτό θα είναι καθαρά πολιτικοί».

«Ο Σόιμπλε έχει πολιτικούς λόγους που θέλει την παρουσία του ΔΝΤ δια της Ελλάδος στην Ευρώπη. Διότι το ΔΝΤ είναι ο στυλοβάτης των απόψεών του και διευκολύνει τον κ. Σόιμπλε να υπάρχει η παρουσία αυτού του τεχνοκρατικού και απρόσωπου μηχανισμού. Ακόμη και αν υπήρχαν κάποιοι λόγοι παραμονής του ΔΝΤ στην προηγούμενη φάση, τώρα πλέον θεωρώ ότι αυτοί οι λόγοι δεν υπάρχουν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών κάνοντας λόγο για μια ιδιότυπη συμμαχία της πλευράς Σόιμπλε με το ΔΝΤ. 

Αναφερόμενος στο έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πλευρά των δανειστών, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «είναι προσχηματικό ότι δεν τους ενημερώσαμε ότι θα το δίναμε». «Εξάλλου δεν μπορούμε να τους παραδοθούμε τελείως. Ήμασταν εντάξει με την επίτευξη των στόχων μας και θα δώσουμε αυτό το βοήθημα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει», σημείωσε.

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης σημειώσει πως ο τόπος δεν έχει ανάγκη από εκλογές. «Δεν έχουμε στους σχεδιασμούς μας τις προσφυγές στις κάλπες. Δεν ωφελούν κανέναν οι εκλογές. Ούτε την Ευρώπη» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα.  «Τελεία και παύλα. Δεν έχει ο λαός αντοχές για νέα μέτρα», είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ