Βαρεμένος: Η διαπραγμάτευση πιέζει τα πράγματα προς την πλευρά του αδιεξόδου

«Οι αντοχές του λαού έχουν εξαντληθεί και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι δανειστές και να μην παίζουν με τις πολιτικές αντιθέσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα προκειμένου κάθε φορά να περνάνε τη γραμμή τους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο καμπής. Αυτή τη φορά είναι οριακή η διαπραγμάτευση, με την έννοια ότι το ζητούμενο είναι να ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από την κρίση με τον οδικό χάρτη που έχει περιγράψει η κυβέρνηση. Δεν είναι απλά τα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς από την πλευρά της χώρας, όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε: «Οι αντοχές του λαού έχουν εξαντληθεί κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι δανειστές και να μην παίζουν με τις πολιτικές αντιθέσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, προκειμένου κάθε φορά να περνάνε τη γραμμή τους».

Σημείωσε, δε, ότι «αυτό αφορά και τη συμπεριφορά των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, το πώς κάθε φορά διεξάγεται η αντιπολίτευση» γιατί, όπως υπογράμμισε, «αν κάθε φορά που φτάνουμε σε μία οριακή κατάσταση, η διαπραγμάτευση πιέζει τα πράγματα προς την πλευρά του αδιεξόδου, αυτό όχι μόνο παραγωγικό δεν είναι, αλλά είναι και επικίνδυνο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «η κρίση είναι ευρωπαϊκή με παγκόσμιες διαστάσεις και συνέπειες» και αυτό που διακυβεύεται είναι «το μέλλον, η συνοχή και η ύπαρξη της ευρωζώνης όχι σε σχέση με ότι θα συμβεί στην Ελλάδα αλλά πιθανώς σε σχέση με ότι θα συμβεί σε άλλα μεγάλα κράτη και οικονομίες της Ευρώπης, όπως είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία, οι εκλογές στη Γαλλία, για να καταλήξουμε στις εκλογές στη Γερμανία».

Ο κ. Βαρεμένος παρακολούθησε και τις εκλογές στη γειτονική ΠΓΔΜ ως μέλος της αποστολής του ΟΑΣΕ και, όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ήταν «εκλογές με μεγάλη σημασία», σε ένα «κλίμα πόλωσης, χωρίς όμως επεισόδια ή άλλου είδους έκτροπα».

«Το αποτέλεσμα είναι πράγματι σημαντικό γιατί έως αυτή τη στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο νικητής από πλευράς εδρών, καθώς από πλευράς ψήφων υπάρχει οριακή διαφορά μεταξύ Γκρούεφσκι και Ζάεφ» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετικά εθνικιστική» τη ρητορική από την πλευρά του Γκρούεφσκι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, «που δεν είχε όμως τα αναμενόμενα γι αυτόν αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφουν οι δανειστές στην Αθήνα

Βαρεμένος: Αυτή η ιστορία με την αέναη διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα on air Βαρεμένου – Λοβέρδου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ