Καμμένος: Κύριος άξονας σταθερότητας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

«Η Ελλάδα αποτελεί τον κύριο άξονα σταθερότητας σε όλη τη Μεσόγειο. Με τις συμμαχίες που έχει ουσιαστικά χτίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά και με τις διμερείς σχέσεις με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, έχουμε καταφέρει να είμαστε εκείνοι που αποτελούν την ελπίδα για το αύριο της ευρύτερης περιοχής, για τη σταθερότητα και την ειρήνη… Επιτυγχάνουμε να διατηρούμε μία στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και της διεθνούς ειρήνης. Σας διαβεβαιώνω ότι το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο κατανοητό σε όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή των μεγάλων απότομων δραματικών αλλαγών και ειδικά στην περιοχή μας η οποία διανύει περίοδο ρευστότητας και αβεβαιότητας».

Στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναγκαιότητα υψηλού μαχητικού φρονήματος και ισχυρού στρατεύματος, δεδομένου ότι «δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων», καθώς και στη δυναμική της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από την Αλεξανδρούπολη.

Με την απονομή ξιφών σε αξιωματικούς στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» της Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη και του διοικητή του Δ΄ Σώματος, αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη, ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη παρουσία του στον Έβρο.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς κατά τον χαιρετισμό του μετά το πέρας της τελετής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως το ξίφος «αποτελεί σύμβολο δύναμης, επαγρύπνησης, τιμής, ανδρείας, καθήκοντος και συνάμα δικαιοσύνης. Αξίες που σήμερα πρέπει ν’ αφυπνιστούν στον καθένα μας» τονίζοντας πως οι αξιωματικοί αποτελούν «το μέτρο των σταθερών αξιών του στρατού και της κοινωνίας, διότι -όπως τόνισε στους αξιωματικούς- θεωρείστε το κάλλιστο παράδειγμα προσφοράς και αυταπάρνησης».

Ευχαρίστησε στο πρόσωπο των παρόντων αξιωματικών το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων «για την εξαιρετική δουλειά, το υψηλό ηθικό, το φρόνημα και τον επαγγελματισμό» τους και διαβεβαίωσε πως το 2017 «θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους μας. Μια χρονιά που θα ξαναφέρει πάλι πίσω το χαμόγελο στην πατρίδα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον Καμμένο για τη συνέντευξη στον Real Fm 97,8

Καμμένος στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν είναι στυγνός δικτάτορας, απειλεί το σπίτι μας

Καμμένος: Ψάχνω τους χιλιάδες “αυθόρμητους” που μου επιτέθηκαν…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ