Σπίρτζης: Το ΔΝΤ το θέλουμε μέσα στη συμφωνία με συγκεκριμένους όρους

«Πολλές από τις θέσεις του ΔΝΤ σε σχέση με την ελάφρυνση και διευθέτηση του χρέους μας βρίσκουν σύμφωνους, διαφωνούμε σε κάποια από τα μέτρα που προτείνει. Το ΔΝΤ το θέλουμε μέσα στη συμφωνία με συγκεκριμένους όρους» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι «κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένας κύκλος αξιολόγησης ζούμε την ίδια ταινία τρόμου, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Θεωρώ ότι ο κ. Σόιμπλε δυστυχώς συνεχίζει ένα σχέδιο που έχει φέρει την Ευρώπη εδώ που την έχει φέρει. Πιστεύω ότι δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας, δεν θα επηρεάσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Γιατί εκτός από τον κ. Σόιμπλε και τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτήν τη λογική, ευτυχώς υπάρχει και η άλλη πλευρά της Ευρώπης, που θέλει να υπάρχει Ευρώπη και που θέλει να ευημερούν οι λαοί και όχι οι αριθμοί».

«Πιστεύω ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική σε αυτούς που θα πάρουν τις αποφάσεις. Θεωρώ ότι η τελική αξιολόγηση της δεύτερης φάσης θα κλείσει και θα κλείσει προς όφελος των ελληνικών θέσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία ο κ. Σπίρτζης απάντησε «δεν θα ήθελα να γίνω μάντης του πότε, πιστεύω ότι δεν θα χαθεί το στοίχημα».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Τζανακόπουλος: Η οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει νέα μέτρα για μετά το 2018

Τσίπρας: Αξιόπιστες συνομιλίες στο Μεσανατολικό και δίκαιη λύση στο Κυπριακό – ΒΙΝΤΕΟ

Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Δεν νομίζω ότι ο Μητσοτάκης επιθυμεί εκλογές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ