Κικίλιας: Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία γιατί φέσωσε μέχρι και τα δισέγγονά μας

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε Ραδιοφωνικό σταθμό. Ο εκπρόσωπος Tύπου της ΝΔ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε έναν μήνα πριν, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, πως η αξιολόγηση θα κλείσει στις 5 Δεκέμβρη.

«Αυτό δεν έγινε. Δεν επήλθε συμφωνία. Και -σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης- επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό, που θα καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημειώνοντας ότι τα εργασιακά είναι ανοικτά».

«Πανηγυρίζουν πράγματι, γιατί θεωρούν ότι το 20% του ΑΕΠ το 2060 είναι 40 δισ., όταν με τις δηλώσεις Στουρνάρα και Ευρωπαίων αξιωματούχων, μας έχουν χρεώσει αυτά τα 2 χρόνια 100 δισ. Πανηγυρίζουν γιατί δανειζόμασταν με 0,5% και τώρα θα δανειζόμαστε με 1,5%. Αυτό σημαίνει ότι το 2017, μαζί με το δημοσιονομικό κενό του 1 δισ., άλλα 400.000.000 που θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Μιλάμε για μία Κυβέρνηση αμοραλισμού και για μία κατάσταση που δεν υπάρχει ντροπή. Γιατί πανηγυρίζουν για 40 δισ. ως το 2060 και το 2114 θα κλείσει το υπερταμείο εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας. Άρα, τι κατάφερε ο κ. Τσίπρας; Να δυστυχεί η γενιά μου σήμερα, να πληρώνει βαριά το λογαριασμό και να καταφέρει να μείνει στην ιστορία γιατί φέσωσε μέχρι και τα δισέγγονά μας» συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε: «Να ρωτήσετε τον κ. Τζανακόπουλο στο briefing που θα κάνει, πόσο χρονών θα είναι αυτός και ο κ. Τσίπρας, το 2060 και το 2114;»

Επιπλέον, τόνισε ότι η ΝΔ μιλάει για διαπραγμάτευση που έχει να κάνει με μείωση δαπανών, που προκύπτει από τη μείωση της φορολογίας και «είμαστε διατεθειμένοι να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο πολύ τις μεταρρυθμίσεις από αυτό που ζητάνε οι εταίροι».

«Όπως το πάει η κυβέρνηση, με μαθηματική ακρίβεια θα κόβονται μισθοί και συντάξεις από αυτή τη γενιά και την επόμενη. Είναι μία κατάσταση τελματωμένη χωρίς ελπίδα και αύριο» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και υπενθύμισε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% και της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.

 “Όσο μεγαλώνει το ΑΕΠ μας, γίνεται διαχειρίσιμο και το χρέος, επιβιώνει και το ασφαλιστικό μας, βελτιώνεται το εργασιακό και μαζί με την τεχνοκρατική προσέγγιση της οικονομίας, που είναι τα στοιχεία, ανεβαίνει και η ψυχολογία της αγοράς, που είναι το άλλο 50%. Τώρα υπάρχει ένα κλίμα απόγνωσης, υπερφορολόγησης. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους. Αυτή είναι η πολιτική μας. Ο κ. Τσίπρας μεγαλώνει και διογκώνει το Δημόσιο με προσλήψεις ημετέρων, μέχρι και σήμερα. Εμείς θα έχουμε στοχευμένες και ευέλικτες λύσεις» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με τις λίστες πιθανών φοροφυγάδων, είπε ότι προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά γιατί ξεφεύγουν όταν είναι χωρίς στοιχεία και έξω από τα όρια της πολιτικής κριτικής. Ειδικά για το δημοσίευμα που αφορούσε την Φώφη Γεννηματά ανέφερε: “τα θεωρούμε απαράδεκτα και μας προκαλεί εντύπωση που το μέγαρο Μαξίμου τα υιοθετεί αμέσως. Ειδικά σε θέματα διαφάνειας η κριτική πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και με τις ανάλογες αποδείξεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup

Κικίλιας: Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί

Κικίλιας: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να δραπετεύει από τις ευθύνες του με ένα ταξίδι στην Κούβα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ