Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Του Βασίλη Σκουρή

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, αναμένεται να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ αναμένεται να ξανασυζητήσουν Πέμπτη και Παρασκευή στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΟΑΣΕ.

Η συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου θα έχει ασφαλώς ως περιεχόμενο και την προετοιμασία της συνάντησης Αλέξη Τσίπρα-Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, προγραμματίζεται μέσω της διπλωματικής οδού.

Όσο βεβαίως και αν η Αθήνα θεωρεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχει περιορισμένο ρόλο και ότι τις ουσιαστικές αποφάσεις τις λαμβάνει μόνος του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει τις εξελίξεις με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, αλλά και δευτερευόντως στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στο Τελ Αβίβ την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Το Συμβούλιο υπουργών του ΝΑΤΟ θεωρείται σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς μεταξύ άλλων η Τουρκία αναμένεται να επιμείνει για μία ακόμα φορά στην απόσυρση της ναυτικής δύναμης της βορειοατλαντικής συμμαχίας που βρίσκεται στο Αιγαίο για το προσφυγικό, τη στιγμή που η Αθήνα επιμένει στην παραμονή και ενίσχυσή της.

Πηγή: real.gr

Η αντίδραση της Άγκυρας στην απόφαση για τους τρεις Τούρκους αξιωματικούς

Νέα πρόκληση από τουρκική εφημερίδα: Το Μαράθι είναι δικό μας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ