Τσίπρας: Συνεργασία για τη διαχείριση της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς – ΒΙΝΤΕΟ

Στην ανάγκη στενής συνεργασίας για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς η οποία σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στο Αμπού Ντάμπι.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας μοιράζεται την ευθύνη της για την Προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου για την Ειρήνη, προς όφελος των επόμενων γενεών.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Unesco προεδρεύει και στη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε περιπτώσεις ένοπλων συγκρούσεων, που συνδέεται με τη Σύμβαση της Χάγης. Επίσης συμμετέχει ενεργά στην πάταξη της προκαλούμενης καταστροφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και τράφικινκ πολιτιστικών έργων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει πολιτική διακήρυξη για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιά. Όπως είπε: «Θα γίνει μια πολιτική διακήρυξη και εγώ επαναλαμβάνω την ετοιμότητα της χώρας μας να συμμετάσχει. Πιστεύουμε σε αυτή την καινούργια πρωτοβουλία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο προστασίας των συμβάσεων της Unesco».

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, χρειάζεται μια στενή συνεργασία για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής μας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος της Unesco και του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, συμπλήρωσε.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτά συζήτησαν Τσίπρας – Ολάντ στο ‘Αμπου Ντάμπι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ