Επίσκεψη του Παυλόπουλου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας – ΦΩΤΟ

Τη βούληση της Πολιτείας «να δοθεί ό,τι είναι δυνατόν τούτη την ώρα» για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του 251 γενικού νοσοκομείου Αεροπορίας και «ακόμη περισσότερο όταν οι καιροί ξαναγυρίσουν όπως περιμένουμε», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος προς το διοικητή και το προσωπικό του νοσοκομείου, στη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από τη θεμελίωση του 251 ΓΝΑ.

Εξαίροντας το έργο του προσωπικού του νοσοκομείου, ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε ότι «το παράδειγμά σας δείχνει ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη της ψυχής, ακριβώς τις δύσκολες ώρες, να αποδεικνύουμε αυτό που είμαστε. Αυτή είναι η ιστορία μας. Και αυτή είναι και η ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και η ιστορία της ιατρικής επιστήμης στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Δεν είναι 50 χρόνια η ιστορία του. Είναι πολύ περισσότερο. Γεννήθηκε μέσα στη φωτιά του πολέμου, απέδειξε τις δυνατότητες του στη φωτιά του πολέμου. Και σήμερα αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες του μέσα από την κρίση», πρόσθεσε.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανιδιοτέλεια και την τεράστια επιστημονική αρτιότητα του προσωπικού του νοσοκομείου. «Προσφέρετε στον άνθρωπο ό,τι έχει ανάγκη: την υγεία του που είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχει και το προσφέρετε με ανιδιοτέλεια και τεράστια επιστημονική αρτιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς τον διοικητή και το προσωπικό του νοσοκομείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε: «Έχετε κατακτήσει ένα σημαντικό όνομα ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ, να αποδώσω τον φόρο τιμής που αναλογεί σε σας, στο προσωπικό, σε όλους εκείνους που συμβάλλουν στο να ξεπεράσουμε την κρίση το συντομότερο δυνατό με τις λιγότερες απώλειες, με εσάς δίπλα στον άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Συνεχίστε έτσι» προέτρεψε.

Τις εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας που τυγχάνουν να απολαμβάνουν οι δικαιούχοι του 251 γενικού νοσοκομείου Αεροπορίας, έστω σε αυτές τις συνθήκες για τη χώρα, επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος, Χρήστος Βαΐτσης.

Παράλληλα, εξήρε το έργο του προσωπικού του νοσοκομείου για την υψηλή επιστημονική κατάρτιση του, την αφοσίωση στο καθήκον, τον ανθρωπισμό και την αυταπάρνηση που επιδεικνύει.

Απευθυνόμενος δε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι περιποιεί εξαιρετική τιμή η παρουσία του στη σημερινή εκδήλωση και παράλληλα αναδεικνύει το σημαντικότατο έργο του νοσοκομείου και διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό του θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στις 410 κλίνες του νοσοκομείου σε ετήσια βάση νοσηλεύονται 20.000 ασθενείς, πραγματοποιούνται 5.000 χειρουργεία, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία του εξυπηρετούνται 300.000 άνθρωποι, παρατήρησε ο διοικητής του 251 ΓΝΑ, ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηγεωργίου, παρουσιάζοντας αύξηση μεγαλύτερη του 30%, ένεκα της κρίσης και της διεύρυνσης του κύκλου των δικαιούχων -έχουν ενταχθεί πλέον οι βουλευτές, τα στελέχη της πυροσβεστικής της ΕΥΠ κλπ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο του νοσοκομείου που πλέον περιλαμβάνει και θέματα υγειονομικής κάλυψης μεταναστών/προσφύγων, και χάρις στο οποίο επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση του ΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Σκύρου, της Θύμαινας, των Οινουσών, του Φαρμακονησίου, του Αγαθονησίου, των Λειψών, των Φούρνων της Ψερίμου, των Αρκιών, της Αμοργού και της Ανάφης έχουν υιοθετηθεί όπως είπε, από το νοσοκομείο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών τους.

Ο διοικητής του ΓΝΑ έθεσε ως μελλοντικές προκλήσεις του νοσοκομείου:

-Τη σχετική ανεπάρκεια προσωπικού

-Την ενσωμάτωση των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της υγείας στην υπηρεσία του νοσοκομείου μέσα από ορθολογισμό και

-Τη συνεργασία όλων των φορέων -νοσοκομείων πανεπιστημίων κλπ- για τη συνέχιση της έρευνας.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα συνεχίσει να παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη διαχρονική στήριξη της πολιτειακής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Στη συμβολή των υγειονομικών αξιωματικών στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Αντωνακόπουλος, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τον σημαίνοντα ρόλο του Κωνσταντίνου Σάββα, ελονοσιολόγου, χάρις στον οποίο έγινε η εκρίζωση της νόσου από την Ελλάδα.

Ο διοικητής του 251 ΓΝΑ επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστικές πλακέτες και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία «μουσική πτήση» με «πιλότο» τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Μπουτάρης: Η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είναι σαν καρικατούρα

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών διερευνά τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ