Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών διερευνά τις καταγγελίες του ΚΚΕ

Τη διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση της καταγγελίας του ΚΚΕ για συνακροάσεις ανακοίνωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με τη συγκρότηση Ομάδας Ελέγχου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ζαμπίρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής, μετά τη δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επελήφθη αμέσως του θέματος, συγκροτώντας Ομάδα Ελέγχου και η ΑΔΑΕ ξεκίνησε ήδη τον έλεγχο των καταγγελλομένων συμβάντων και διερευνά το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο κ. Ζαμπίρας έχει κληθεί να παραστεί ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 11:00.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καλείται στην Επιτροπή Θεσμών προκειμένου να παρουσιάσει την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2015, αλλά και να ενημερώσει για τυχόν εξελίξεις σχετικά με το θέμα των πρόσφατων καταγγελιών του ΚΚΕ περί συνακρόασης με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων και τρίτων.

 

Διαβάστε επίσης: 

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ ζητά η Ένωση Κεντρώων

Ο Παφίλης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές: Δεν μπορούμε να κάνουμε τον ντετέκτιβ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ