Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευσή της με τους θεσμούς.

Τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, στην προεδρική κατοικία και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και μετά διευρυμένη συνάντηση με αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες.

Επίσης, την ίδια μέρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιτζάκ Χέρτζογκ.

 

Δείτε επίσης:

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ