Συνάντηση Κουρουμπλή – Πιτέλα στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και πλέον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωβουλής Τζιάνι Πιτέλα, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Ιταλού να υποβάλει επίσημη υποψηφιότητα εκ μέρους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του κ. Πιτέλα να διεκδικήσει την Προεδρία της Ευρωβουλής και τόνισε ότι ήταν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση διότι πρέπει να αποφευχθεί ένα μονοπώλιο της ευρωπαϊκής δεξιάς στα κορυφαία θεσμικά όργανα της ΕΕ.

«Με μια εκλογή Πιτέλα στην Προεδρία της Ευρωβουλής, ενός πραγματικού φίλου της Ελλάδας που στάθηκε δίπλα μας τόσο στην οικονομική κρίση αλλά και στο προσφυγικό, η λιτότητα θα έρθει πιο κοντά στο τέλος της», δήλωσε στην EurActiv στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιτέλα διεμήνυσε στον κ. Κουρουμπλή ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας δη τις επόμενες κρίσιμες ημέρες ενόψει του Eurogroup και επανέλαβε την πάγια θέση του για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους προκειμένου να «πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το προσφυγικό και τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τονίστηκε εκ νέου η ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις ποσοστώσεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιταλός δήλωσε ότι θα παρέχει στήριξη στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση σε ζητήματα νησιωτικότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ