Πρωτοβουλίες Τσίπρα για πολιτική λύση

Του Βασίλη Σκουρή

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι συζητήσεις και οι διεργασίες, ενόψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου που θα κρίνει την κατάληξη ή όχι της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, με την κυβέρνηση να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που επιδιώκει πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση, μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες.

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, άλλωστε, θα συναντηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup, στο Αμπού Ντάμπι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη Διεθνή Διάσκεψη της UNESCO.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, με τον Επίτροπο της Κομισιόν, αρμόδιο για την οικονομία και υπεύθυνο για το ελληνικό πρόγραμμα, Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και με τον Μπενουά Κερέ, κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην Αθήνα, άλλωστε, το ίδιο διάστημα, αναμένεται να βρεθούν για το Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο επικεφαλής της ΕΕ στους θεσμούς για το ελληνικό πρόγραμμα Ντέκλαν Κοστέλο, ο υπεύθυνος των τεχνικών κλιμακίων της ΕΕ στην Αθήνα Φρανκ Βαν Ντρίσε και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Στο Συνέδριο, άλλωστε, θα μιλήσουν όλοι οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου και το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Washington Group και EWG

Την Τρίτη θα συνέλθει, εκτός απροόπτου, το Washington Group για το ελληνικό χρέος, ενώ θα συνεδριάσει και το Euroworking Group.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τα εργασιακά

Δήλωση βόμβα του Ρέγκλινγκ για το χρέος και την ελληνική οικονομία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ