Κυρίτσης: Αυτό που συνέβη στην Μόρια μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι

«Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης»,  δήλωσε στον Flash 96,  ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, για τη φονική έκρηξη φιάλης υγραερίου και τη φωτιά στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, με 2 νεκρούς και 8 τραυματίες.

Ζήτησε να μην μπαίνουν στον ίδιο παρανομαστή τέτοια τραγικά συμβάντα, με την αναστάτωση στη Χίο, την οποία -όπως είπε- προκάλεσαν ακροδεξιοί.

«Οι προσφυγικές ροές δεν ελέγχονται από την Ελλάδα – όπως επίσης δεν είναι στον έλεγχό μας και η ροή εξόδου. Απαιτείται λεπτή διαχείριση του προβλήματος», πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης και επέρριψε ευθύνες στους Ευρωπαίους για την κατάσταση στα νησιά και τους αργούς ρυθμούς, λέγοντας ότι δεν έχουν στείλει τη βοήθεια που υποσχέθηκαν, και για να «σηκώνουν» το δάκτυλο θα πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

«Η πίεσή μας προς την Ευρώπη είναι συνεχής, αλλά δυστυχώς οι ευρωτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε όξυνση. Κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιστοίχως υπάρχει η απειλή από την Άγκυρα για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι ανεξάρτητα από τα σύννεφα στις σχέσεις Βρυξελλών και Άγκυρας, δεν συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές να χαλάσει η συμφωνία για το προσφυγικό.  

 

Διαβάστε επίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό δυστύχημα στη Μόρια

Σκηνές πανικού στη Μόρια – Τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ