Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Σύντομα οι εκλογές – Ο Τσίπρας θα κάνει ηρωική έξοδο

«Δεν ξέρω τι άλλοθι θα βρει, κάτι θα βρει, κάποια ηρωική έξοδο θα κάνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη απαντώντας στο ερώτημα αν μετά από όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αναδείξει τη ΝΔ σε άλλοθί του για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Και πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης: «Βεβαίως αυτά που είπε χθες, με συγχωρείτε που θα το πω, ήταν λίγο κωμικά. Ότι επειδή η ΝΔ θέλει, δήθεν, ένα τέταρτο μνημόνιο αυτός θα κάνει εκλογές, δηλαδή κανένας λογικός συνειρμός και σταματώ εδώ για να μην πω χειρότερα».

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει ηρωική έξοδο με εκλογές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Από το καλοκαίρι λέω σταθερά, και τότε ήμουν μειοψηφία ακόμα στη ΝΔ, ότι επειδή οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν στον πρωθυπουργό και το κλίμα επιδεινώνεται όχι μόνο δημοσκοπικά, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά το μόνο που του απομένει είναι να κάνει μία ηρωική έξοδο για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Και προσθέτω ότι ακόμα κι αν τον παρακαλάμε εμείς για να μην κάνει εκλογές εκείνος κάποια στιγμή, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα κάνει διότι διαφορετικά κινδυνεύει να εξαερωθεί πολιτικά. Να ακολουθήσει τον δρόμο που άνοιξε πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου».

Σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Δεν μπορώ να σας μιλήσω με φαρμακευτική ακρίβεια γι’ αυτό, αλλά σίγουρα θα έλεγα σύντομα. Θα εξαρτηθούν όλα αυτά και από τις εξελίξεις σε σχέση με το Eurogroup, με την όποια διευθέτηση του χρέους, με το κλίμα που θα ακολουθήσει. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα το παλέψει. Δεν λέω ότι θα πάει σε εκλογές αμαχητί, θα στήσει και κάποιο θεατρικό σκηνικό.

«Για όλα αυτά είμαστε και προετοιμασμένοι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα καταγγείλει τους ξένους, τους “μέσα”, τους διαπλεκόμενους, τους “γερμανοτσολιάδες”, το ΔΝΤ, τον οποιονδήποτε. Τα έχουμε ζήσει όλα αυτά, απλά από ένα σημείο και μετά γίνονται μία κακόγουστη θεατρική παράσταση η οποία αντί να κόβει εισιτήρια πια, όπως έγινε με το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015, διώχνει τους θεατές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ