Η Παπανάτσιου για την αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Λοβέρδο

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε σαφέστατα και καθαρά με σημερινή του ανακοίνωση», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, για την αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα στη Βουλή με τον Ανδρέα Λοβέρδο και προσθέτει:

«Αυτή ήταν και η δική μου τοποθέτηση σήμερα στη Βουλή. Ο κ. Λοβέρδος διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια παίζοντας παιχνίδια με τα κρίσιμα εθνικά θέματα».

Νωρίτερα η κ. Παπανάτσιου απαντώντας στην κριτική που διατυπώθηκε σήμερα από κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την στάση που τηρεί η κυβέρνηση στη ρητορική Ερντογάν, αλλά και σε όσα δηλώνει και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είχε δηλώσει:

«Η θέση της Ελλάδας είναι καθαρή και διατυπώνεται παντού. Η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας και δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης είναι απαράδεκτες».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι κατά το χθεσινό briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε να μην γνωρίζει το θέμα, αν και θα έπρεπε να τον είχε ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «είναι εμφανής πλέον η ανεπάρκεια όσον αφορά την ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών» σημειώνοντας ότι είναι πρωτοφανή αυτά που λέει ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Είπε ακόμη, ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και η ρητορική που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα από την πλευρά της αλβανικής ηγεσίας και του Τούρκου Προέδρου.

Ο κ. Λοβέρδος αναρωτήθηκε επίσης, αν υπάρχει πρόβλημα στην ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ή αν υπάρχει ζήτημα επικοινωνίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που έχουμε κάνει δημόσιες δηλώσεις και είναι υποδειγματική η στάση μας στο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, αν και δεχθήκαμε αδυσώπητο πόλεμο, με χαρακτηρισμούς περί προδοτών. Δεν επιστρέφουμε αυτές τις πρακτικές και επί 2 χρόνια κρατάμε στάση συνεπούς αντιπολίτευσης. Αλλά υπάρχει ένα όριο. Μήπως έτσι κοιμάστε; Τι συμβαίνει; Είναι πρωτοφανή αυτά σε βάρος της χώρας. Είχαμε τον Ερντογάν και προστέθηκε ο Ράμα. Τι συμβαίνει; Εκδηλώνετε αδυναμία; Είναι η στάση της αντιπολίτευσης που σας κοιμίζει;», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Έγινε συνεδρίαση την Παρασκευή και δεν υπήρξε καμία διαρροή. Και αυτό δείχνει κάτι. Απέναντι όμως σε αυτό αντιδράτε με τέτοιο τρόπο; Ο πολίτης τι θα κάνει άμα σας βλέπει έτσι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής; Είστε κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν μπορείτε να παίζετε και δεν είστε και σπίτι σας», είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορούσε να έχει την επιβεβαίωση της είδησης και γι’ αυτό δεν αναφέρθηκε στην είδηση. Από εκεί και μετά, οι δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών είναι ξεκάθαρες και η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωση της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας, είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης που διατυπώνεται παντού», απάντησε η υφυπουργός Οικονομικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ