Ο Σκρέκας για τη διαπραγμάτευση: Τελευταία στιγμή θα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Μακάρι η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο για τη χώρα μας, αλλά πολύ φοβάμαι, βλέποντας και αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν, ότι τελευταία στιγμή θα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός, απαντώντας στο ερώτημα αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο να μην έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση έως τις 5 Δεκεμβρίου, είπε:

«Δεν σας κρύβω τις έντονες ανησυχίες και τις δικές μου και της ΝΔ γενικότερα για το που πάει αυτή η διαπραγμάτευση. Το ότι ενώ ο πρωθυπουργός ήθελε αυτή η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί μέχρι το αργότερα στις αρχές Δεκεμβρίου, βλέπουμε ότι ακόμα υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα και όχι μόνο στα εργασιακά, αλλά και σε άλλους τομείς όπως τα δημοσιονομικά μεγέθη, αυτό σημαίνει ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη για να πετύχει αυτό το οποίο ήθελε. Που σημαίνει ότι δυστυχώς δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν αυτά τα οποία κάναν και στο παρελθόν. Μακάρι η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο για τη χώρα μας, αλλά πολύ φοβάμαι, βλέποντας και αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν, ότι τελευταία στιγμή θα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Σε ό,τι αφορά το χρέος, είναι κάτι το οποίο επηρεάζει πολύ την ελληνική οικονομία. Νομίζω ότι και κατά το παρελθόν, το 2012, ήταν αποτυπωμένο στην τότε δανειακή σύμβαση η οποία είχε υπογραφεί. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να διαχειριστεί με κάποιο τρόπο έτσι ώστε η ετήσια επιβάρυνση της εξυπηρέτησης αυτής του χρέους στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό να είναι λιγότερη, ώστε να υπάρχουν περισσότερα χρήματα τα οποία θα διατεθούν είτε προς αναπτυξιακούς σκοπούς, είτε για να υποστηρίξουμε τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Το πρόβλημα είναι που πάει αυτή η οικονομία και εκεί είναι η μεγάλη ανησυχία. Δηλαδή το ζητούμενο, αυτή τη στιγμή που πάμε, πάμε σωστά; Εδώ θεωρώ ότι υπάρχει ευθύνη και από την άλλη πλευρά και από τους ευρωπαίους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ