Τηλεφωνικές επαφές του Πρωθυπουργού με ευρωπαίους ηγέτες

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Τηλεφωνικές επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και άλλους ευρωπαίους ηγέτες, πιθανόν και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, προγραμματίζει να έχει έως το τέλος της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών δεν θα είναι πλέον μόνο η αξιολόγηση, αλλά για πρώτη φορά και η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή και οι ανοιχτές, πλέον, απειλές της Τουρκίας, τόσο με τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, όσο και με το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο Κυπριακό, μετά την αδιάλλακτη στάση των τουρκοκυπρίων κατόπιν –κατά κοινή πεποίθηση- της καθοδήγησης της Άγκυρας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πάντως, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, αναμένονται νέες πρωτοβουλίες από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών και όχι μόνο για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, προφανώς με τις πιέσεις στη χώρα μας, αλλά και στην Λευκωσία να αυξάνονται.

Όπως είχε αποκαλύψει προ μηνός η Realnews, η Τουρκία αναμένεται να απειλήσει ακόμα και με προσάρτηση των Κατεχόμενων σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπακωνσταντίνου στην Zeit: Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε τη στράτευση στα 18

Συναγερμός στην Αθήνα για την επιθετική στάση της Άγκυρας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ