O Νεφελούδης στον Realfm 97,8: Εμμονική ιδεοληψία του ΔΝΤ στα εργασιακά

Για εμμονική ιδεοληψία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

«Το ΔΝΤ έχει μία εμμονική ιδεοληψία σε ότι αφορά τρία θέματα. Δεν θέλει ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν λέει σαφώς τι θέλει για τις ομαδικές απολύσεις και έχει θέσει θέμα σε ότι αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο για το λοκ άουτ. Να είμαστε πολύ σαφείς. Εκείνο που λέμε εμείς είναι ότι έχουμε σύμμαχό μας την πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Και πρόσθεσε: «Όταν λέω για εμμονική ιδεοληψία δεν λέω από άλλη πλευρά ιδεολογική, αλλά μεταφέρω τα πράγματα της ζωής της ίδιας. Όταν έχουμε την εφαρμογή αυτών των πολιτικών τόσα χρόνια που έγιναν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της ενίσχυσής της και της οικονομίας και των επιχειρήσεων, βλέπουμε εδώ μία πλήρη αποδιάρθρωση στον χώρο της εργασίας, όχι μόνο της αγοράς εργασίας και πολλών επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας τόνισε: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ελλείμματος, τα έχουμε καλύψει όλα με βάση και τις διαδικασίες χρηματοδότησης που έχουμε εμείς».

Και σημείωσε: «Έχουμε μία διεύρυνση των εσόδων του κράτους, κινούμαστε με θετικό πρόσημο τους τελευταίους μήνες και αυτό μπορεί να δημιουργήσει εισόδημα αναδιανομής».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ