ΝΔ: Κικίλιας στη θέση Κουμουτσάκου

Ακόμη και εντός της ημέρας ενδέχεται να ανακοινωθεί ο γαλάζιος «ανασχηματισμός» που φέρνει τις πρώτες αλλαγές στο στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας – μέχρι σήμερα συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής – και ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετακινείται στη Βουλή στη θέση της Νίκης Κεραμέως – τρίτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, στέλεχος που ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο γαλάζιος «ανασχηματισμός» όπως όλα δείχνουν θα γίνει από το… Άγιον Όρος και με μια απλή ανακοίνωση ωστόσο και μόνον η αλλαγή στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος δίνει το στίγμα που θέλει να ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης έναντι της κυβέρνησης με την τοποθέτηση ενός βουλευτή, του Βασίλη Κικίλια, που έχει οξύτερο λόγο και με περισσότερες «γωνίες» από τον συνήθως μετριοπαθή και χαμηλών τόνων Γιώργο Κουμουτσάκο.

Τη θέση του κ. Κικίλια, στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, ενδέχεται να αναλάβει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτός από τη Νίκη Κεραμέως – μετακινεί έναν ακόμη βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ. Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Θεόδωρο Φορτσάκη.

Αιτία οι δηλώσεις που είχε κάνει, ως συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων για το Συμβούλιο της Επικρατείας:«Αντί να συνεδριάσουν πάνε διακοπές οι δικαστές του» είχε δηλώσει στις 19 Οκτωβρίου από το βήμα της Βουλής προκαλώντας τότε μεγάλη αναστάτωση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο εν μέσω σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για τα όρια των παρεμβάσεων που, σύμφωνα με τη ΝΔ, παραβίαζε η κυβέρνηση με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την εν αναμονή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αμετακίνητοι παραμένουν οι δυο πρώτοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Βρούτσης όπως και οι περισσότεροι από τους βασικούς συντονιστές των διαρκών επιτροπών με τις περισσότερες αλλαγές να αναμένονται σε επίπεδο τομεαρχών και με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τομείς των Εργασιακών, Βασίλης Οικονόμου – Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου την ευθύνη ως συντονιστής έχει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ως τομεάρχης η Σοφία Βούλτεψη.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Η κυβέρνηση ας επιβάλει επιτέλους την τάξη

Παπαχριστόπουλος: Θα κοπεί σύρριζα το χέρι όποιου πολιτικού το βάλει στο μέλι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ