Αμανατίδης: Η επίσκεψη Ομπάμα καταρρίπτει αυτούς που μιλούν για απομόνωση

Στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα και στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μία διαπραγμάτευση για το χρέος για το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο. Η ενίσχυση των θέσεων των ελληνικών και το ρίξιμο όλου του βάρους του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο βήμα αυτό το οποίο χρειάζεται, ώστε να περάσουμε σε μία εποχή ανάπτυξης και ευημερίας, είναι σημαντικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αμανατίδης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι μπορεί να είναι και πιο ισχυρή ως μία κίνηση, με την οποία θέλει να κλείσει τη θητεία του ο Μπάρακ Ομπάμα. Είναι πολύ σημαντικό ότι αν η ομιλία του εδώ στην Αθήνα, που είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, είναι ένας ύμνος και μείνει ιστορική ως προς τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τότε νομίζω ότι αυτό έχει πολλαπλά οφέλη και για τη χώρα μας. Και επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι αυτό είναι το επιστέγασμα μιας συνολικής εξωτερικής πολιτικής η οποία αναπτύσσεται από τη χώρα μας. Μάλιστα καταρρίπτει όλους αυτούς που μεμψιμοιρώντας μιλούν για απομόνωση. Ουσιαστικά αποδεικνύει της θέσης της χώρας μας στη διεθνή σκακιέρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ