Τζανακόπουλος: Η ΝΔ αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τη στάση αδιαλλαξίας για το ΕΣΡ – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ΝΔ κάτω από τη γενική κατακραυγή που αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τη δεκάμηνη στάση αδιαλλαξίας της και να τηρήσει τη συνταγματική της υποχρέωση. Έστω και την τελευταία στιγμή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράλληλα «υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας» την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Όπως είπε, είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, του οποίου οι θέσεις είναι «προωθητικές στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος».

Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση της επισημαίνοντας ότι στελέχη της υποβαθμίζουν τη σημασία της επίσκεψης.

«Είναι βέβαιο πλέον ότι η χώρα μπαίνει σε φάση ανάκαμψης αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας αλλά και του έργου που έχουμε μπροστά μας για την έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή από το καθεστώς της επιτροπείας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακοπούλος.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι την 5η Δεκεμβρίου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και να συζητηθούν από εκεί και πέρα τα μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα μέτρα» τόνισε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβαστε επίσης:

Τι θα αναφέρει η επιστολή Αχτσιόγλου στους δανειστές για τα εργασιακά

Η αυστηρή παρατήρηση του Κακλαμάνη στους υπουργούς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ