Τζανακόπουλος: Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον

«Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών», αναφέρει σε δήλωσή του για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον», αναφερόμενος στη διεξαγωγή «το συντομότερο δυνατόν του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015».

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι απαραίτητη υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας». 

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συμπληρώθηκε η κατά το Σύνταγμα αναγκαία πλειοψηφία.

Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης – αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα.

Έπραξε, έστω και τώρα,  αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση.

Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015.

Η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Η ΝΔ έλαβε τις θεσμικές διαβεβαιώσεις ώστε να προχωρήσει η συγκρότηση του ΕΣΡ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΡ: Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στον δρόμο της λογικής και της νομιμότητας

Βούτσης: Θα σταθούμε αρωγοί στο ΕΣΡ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ