Βορίδης για Τραμπ και Λεπέν: Να μην κάνουμε ότι δεν ακούμε τους λαούς

«Οι πολιτικές ελίτ θα πρέπει να καταλάβουν τα προβλήματα του κόσμου και να τα λύσουν. Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα πετάει πέτρες στη Λεπέν, όμως τα προβλήματα που θέτει η Λεπέν και οδηγούν ένα τεράστιο κομμάτι του εκλογικού σώματος προς τα εκεί, προφανώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί από το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι η ώρα που στον δυτικό κόσμο ανοίγει μια τεράστια συζήτηση σε ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάμε. Οι λαοί επιλέγουν ορισμένα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι δεν τους ακούν οι παραδοσιακές πολιτικές ελίτ, αυτό που κάνουν οι λαοί είναι να τους αντικαθιστούν».

Ο κ. Βορίδης, ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Ευρωπαίων παρατηρητών για τις εκλογές, σημείωσε μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις θέσεις του για το προσφυγικό ζήτημα, τόνισε: «Οι πολιτικοί που λένε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανασχέσεις των μεταναστευτικών ροών ή μεταναστευτικός έλεγχος, λένε κάτι εντελώς παράλογο. Αυτό κι αν είναι λαϊκιστικό, αυτό κι αν είναι εντελώς ξένο και περίεργο για τα συμφέροντα που καλούνται να εκπροσωπήσουν, που είναι τα συμφέροντα του λαού. Αυτοί οι πολιτικοί ουσιαστικά γεννούν την επιτυχία του Τραμπ».

Για την επίσκεψη Ομπάμα και την επίθεση του Μαξίμου κατά της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης είπε: «Πάντα έχει μια σημασία η επίσκεψη ενός προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, με την έννοια ότι αποτελεί μία δυνατότητα περαιτέρω συσφίξεως των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά τώρα κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει συνέχεια σε αυτήν την διοίκηση. Προφανώς θα δούμε ποια πολιτική θα ακολουθηθεί και προφανώς θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά πάρα πολλά πράγματα. Αυτό είναι αυτονόητο».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Μεϊμαράκης: Όταν είχα προτείνει τον Μορώνη κάποιοι μέσα στη ΝΔ μιλούσαν για «παράγκα» – ΒΙΝΤΕΟ

Συγχαρητήρια επιστολή του Μητσοτάκη στον Τραμπ

Μαξίμου: Γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας η επίσκεψη Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ