Ο Ξυδάκης για τον Φίλη: Δεν έκρυψα με ποιον είμαι

Στο πλευρό του Νίκου Φίλη τάχθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης σχετικά με τη σύγκρουση της κυβέρνησης όταν ήταν υπουργός ο κ. Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο.

«Δεν έκρυψα εγώ με ποιον είμαι. Είμαι με τη συνταγματική τάξη και με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις εκλογές έχει δώσει την ψήφο της και την προτίμηση της στη Δημοκρατία» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη και πρόσθεσε:

«Ο Αρχιεπίσκοπος σε κάποιες τελευταίες του δηλώσεις φαίνεται από τα συμφραζόμενα να είναι υπέρ μίας ταύτισης»

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν εκβιάστηκε ο Πρωθυπουργός. Αυτό που διαγνώσαμε το περασμένο διάστημα όλοι οι Έλληνες είναι ότι από τη μεριά της Πολιτείας και της κυβέρνησης όπως την εξέφραζε ο κ. Φίλης ήταν μία τακτοποίηση μιας πολιτειακής υποχρέωσης και καθήκοντος να ορίσει μία διδασκαλία» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης και σημείωσε ότι «αυτό που παρατηρήσαμε όλοι είναι ότι από τη μεριά της Εκκλησίας  εγέρθηκε ένας λόγος πολύ σκληρός και με χαρακτηριστικά τα οποία δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της ειρήνης και αγάπης που είναι ιδρυτικά ο λόγος της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού. Νομίζω ότι μπήκαμε σε έναν δρόμο, σε μία συζήτηση η οποία δεν ωφελεί κανέναν ούτε την Εκκλησία ούτε την κοινωνία»

Ερωτηθείς για το εάν νιώθει πικρία για την έξοδο του από την κυβέρνηση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Καμία πικρία. Το περίμενα διότι οι υπουργοί είναι μονίμως πρώην. Μπαίνεις σε μία κυβέρνηση κάνεις τη δουλειά σου και μετά δίνεις τη θέση σου σε κάποιον άλλον»

«Πάντα το περιμένεις διότι αυτή είναι η τράπουλα που ανακατεύει ο Πρωθυπουργός. Ούτε συμβόλαιο υπογράφεις, ούτε εκλέγεσαι για αυτό. Την κυβέρνηση σχηματίζει ο Πρωθυπουργός. Μου δόθηκαν δύο χαρτοφυλάκια τιμητικά του Πολιτισμού στην πρώτη κυβέρνηση και το Εξωτερικών αναπληρωτής στη δεύτερη. Έκανα ότι μπορούσα. Κρινόμαστε όλοι από το έργο μας. Αν άφησα κάτι πίσω μου από εκεί θα κριθώ».

Αναφερόμενος στη σχέση και τη συνεργασία που έχει με τον Νίκο Κοτζιά ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «με όλη την κυβέρνηση έχω άριστες σχέσεις».

«Νομίζω ότι είναι καλό για μία κυβέρνηση αν κατακτά μία τεχνογνωσία, μία εμπειρία και έναν κύκλο διεθνών γνωριμιών ένας υπουργός να τον αφήνεις για να αξιοποιήσεις αυτήν τη γνώση του προς όφελος όλης της κυβέρνησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης σχολιάζοντας την άποψη που διατύπωσε ο Νίκος Φίλης στον Πρωθυπουργό ότι οι υπουργοί δεν είναι γυρολόγοι.

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Βολές του Πάγκαλου κατά του Τσίπρα και του Παπαδημητρίου

Κόλλια – Τσαρουχά: Τη σχέση των πολιτών με την Εκκλησία δεν μπορεί να τη διαρρήξει κανένας Φίλης

Ο Κατρούγκαλος για την Αχτσιόγλου: Ο όρος «δολοφονία χαρακτήρων» δεν είναι τυχαίος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ