Η απάντηση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Φίλη – ΒΙΝΤΕΟ

Για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας μετά τον ανασχηματισμό ρωτήθηκε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρόσφατος ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει σε τίποτα απολύτως την κυβερνητική πολιτική. Η κυβερνητική πολιτική αποφασίζεται συλλογικά από το υπουργικό συμβούλιο και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Ο Πρωθυπουργός έχει τόσο το δικαίωμα αλλά και κυρίως την υποχρέωση να αποφασίζει κάθε φορά τα καταλληλότερα απρόσωπα για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Να κρίνει ποιος υπηρετεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις συλλογικές μας αποφάσεις» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Το πότε, ποιος και με μια ποια στρατηγική θα ανοίξει και θα διαχειριστεί μέτωπα και ρήξεις είναι επίσης προϊόν συλλογικής απόφασης» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Φίλη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι: «ο Πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανένας υπουργός δεν είναιμαθητής».

Ο κ.  Τζανακόπουλος τόνισε παράλληλα ότι «στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού δεν βαραίνουν πιέσεις από θεσμικούς ή από εξωθεσμικούς παράγοντες αλλά μόνο η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές και σκληρά λόγια από τον Φίλη κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Παιδείας – ΒΙΝΤΕΟ

Σκουρλέτης: Φερετζές το συνεχές αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές

Ο Κατρούγκαλος για την Αχτσιόγλου: Ο όρος «δολοφονία χαρακτήρων» δεν είναι τυχαίος – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ