Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. 

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Οικονομικών, υφυπουργός ορίστηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης υπουργός αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαδημήτριου και Υφυπουργός ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Στο υπουργείο  Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων υπουργός αναλαμβάνει στη θέση του Νίκου Φίλη ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ενώ υπάρχουν άλλα δύο νέα πρόσωπα ως υφυπουργοί, ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Κωνσταντίνος Ζουράρις.

Επίσης, νέο πρόσωπο είναι και η Έφη Αχτσιόγλου που αναλαμβάνει υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Νέα πρόσωπα και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Υπουργός ορίστηκε η Λυδία Κονιόρδου και Υφυπουργός Αθλητισμού ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.

Ακόμη μια νέα είσοδος είναι αυτή του Σωκράτη Φάμελλου, ως αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, ορίστηκε ο Νίκος Μαυραγάνης, ενώ υφυπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βασίλειος Κόκκαλης. 

Στο υπουργείο Ναυτιλίας, και Νησιωτικής Πολιτικής νέο πρόσωπο, ως υφυπουργός, αποτελεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τον κατάλογο με τα νέα πρόσωπα συμπληρώνουν ο  Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτριος Λιάκος και ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ