Βόμβες Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: Το ζήτημα είναι ηθικό και ιστορικό

Σαφείς αιχμές εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το ζήτημα του κ. Παπανδρέου και των απόψεων που εκφράζουν οι περί αυτόν δεν είναι πολιτικό με τη στενή έννοια του όρου είναι ηθικό και ιστορικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Και πρόσθεσε: «Διότι ας μην ξεχνάμε τι έγινε… Πως ανεκόπη η πορεία της Ελιάς, μεταξύ Ευρωεκλογών του 2014 και εκλογών του Ιανουαρίου 2015. Προσωπικά δεν δέχομαι να λένε κάποιοι “ρίξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου”. Ποιοι; Ποιος; Γιατί; Δεν βλέπει τους βουλευτές του που ήταν οπαδοί του το 2007 και είναι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Που είχαν φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν θέλανε να ψηφίσουν το 1ο και το 2ο μνημόνιο και πήγανε στον κ. Τσίπρα για να ψηφίσουν με πάθος το 3ο και τώρα περιμένουν εναγωνίως να ψηφίσουν το 4ο, αλλά ελπίζω να μην τους δώσει την ευκαιρία αυτή ο ελληνικός λαός».

Στο ερώτημα τι θα έλεγε για μια πιθανή συνεργασία Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Δεν είμαι στην πολιτική επειδή η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η πολιτική και επειδή τα κρίνω όλα πολιτικά, συγκυριακά και ψυχρά. Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους και ιστορικής συνείδησης τα οποία για εμένα προτάσσονται».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και για τη λειτουργία των οργάνων του κόμματος, όπως η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Για να πείθω το κόμμα μου πρέπει να υπάρχει εσωτερική διαδικασία η οποία επιτρέπει σε μένα και σε όλους μας να απευθυνόμαστε στο ακροατήριό μας και να λειτουργούμε δημοκρατικά», σημειώνοντας ότι για το κρίσιμο ζήτημα του ΕΣΡ δεν υπήρξε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε επίσης υπέρ της άμεσης διεξαγωγής εκλογών προκειμένου, όπως ανέφερε, «να αναταχθεί η οικονομία», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει λύση από την παρούσα Βουλή.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Βενιζέλου: Αν ήμουν παρών στη Βουλή θα ψήφιζα “Όχι” – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ