Τη Δευτέρα η διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ

Του Βασίλη Σκουρή

Για τη Δευτέρα μετατέθηκε τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, προκειμένου να δοθεί χρόνος για ευρύτερες συναινέσεις και για επιτυχή κατάληξη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αποτελώντας πρόσωπο κοινής αποδοχής, εντείνει στο παρασκήνιο τις επαφές με τα κόμματα προκειμένου να εξευρεθεί λύση και τη Δευτέρα να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει εκ νέου του θέμα του επικεφαλής του ΕΣΡ ώστε να εξευρεθεί λύση. Είναι χαρακτηριστικό πως κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν ως «καλή πρόταση» την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όπως και την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για τον πρώην υπουργό Μιχάλη Σταθόπουλο.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι η Νέα Δημοκρατία, παρά την σκληρή γραμμή που κρατά η ηγεσία της, στο τέλος και υπό τις εσωτερικές πιέσεις που υπάρχουν, θα συναινέσει στην εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει και αλλαγές στην τροπολογία Παππά για το άρθρο 2α , που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, όπως π.χ. η αντικατάσταση της λέξης «αναστέλλεται» για την οποία αντιδρά η αντιπολίτευση.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης

Άδωνις: Θα συμβάλουμε εποικοδομητικά στο ΕΣΡ μόλις ψηφιστεί αυτό που υποσχέθηκε ο Βούτσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ