Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τo ΕΣΡ

Σχετικά με τη συγκρότηση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε ανακοίνωση στη οποία επισημαίνει:

1) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στη θέση της για την ανάγκη άμεσης ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Επίσης παραμένουμε σταθεροί στην θέση μας για την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ, το συντομότερο δυνατόν.

Η καθυστέρηση που γίνεται με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της ΝΔ, δεν πρέπει να συνεχιστεί. 

2) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε ζητήσει και στην προηγούμενη σχετική Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να προηγηθεί της συζήτησης για την συγκρότηση του ΕΣΡ, η επικείμενη τότε απόφαση του ΣτΕ. Είναι προφανές ότι μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου, το ΕΣΡ (και μόνον αυτό), έχει την πλήρη αρμοδιότητα για τον διαγωνισμό και την χορήγηση των αδειών.

Επομένως είναι αυτονόητο ότι πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων, η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία να συμμορφώνεται με το πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ. Εδώ δεν χωρούν νέες τυχοδιωκτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση. 

3) Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ – και ιδίως για την θέση του Προέδρου – πρέπει να έχουν την ευρεία αποδοχή των πολιτικών κομμάτων (σύμφωνα με το Σύνταγμα), αλλά και να παράσχουν την εγγύηση για μια αξιόπιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής.

Επομένως είναι δεδομένη η αρνητική θέση μας για το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, πρόσωπο που τελείως διαφορετικές λογικές σηματοδοτεί και άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί.

4) Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ. Προτείνουμε μάλιστα να προηγηθεί της συγκρότησης η ακρόασή τους από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κρεμαστινός για το ΕΣΡ: Δεν βλέπω τον λόγο να προτείνονται νέα πρόσωπα

Αυτή είναι η πρόταση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ