Ο Κρεμαστινός για το ΕΣΡ: Δεν βλέπω τον λόγο να προτείνονται νέα πρόσωπα

Στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ως μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ και το Αιγαίο TV. 

«Ενώ η χώρα αντιμετωπίζει πραγματικά υπαρξιακά προβλήματα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δυστυχώς πρωτεύον θέμα παραμένει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής σχετικά με τη σύνθεση του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ομοφωνία την οποία το Σύνταγμα ρητά απαιτεί» επεσήμανε ο κ. Κρεμαστινός.

«Η κύρια ευθύνη ανήκει στην Κυβέρνηση και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση που, και οι δύο, για δικούς τους λόγους, φαίνεται ότι δεν συναινούν. Με όλα αυτά, το πολιτικό σύστημα αποσταθεροποιείται και το κοινοβουλευτικό σύστημα δοκιμάζεται» πρόσθεσε ο κ. Κρεμαστινός.

«Στην τελευταία συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με θέμα την επιλογή των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ, είχα υποστηρίξει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν στηρίζει ούτε το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας ούτε το «ναι» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για αυτό και ψηφίζει «παρών». Προσωπικά, εζήτησα να μην προβούμε σε επιλογή του Δ.Σ. μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει της οποίας θα ξεκαθαριστεί ποιες ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Και τούτο γιατί υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να νομοθετήσει η Κυβέρνηση ξανά και να αναγκαστεί το Ε.Σ.Ρ. να εφαρμόσει έναν νόμο που θα ήταν και αυτός αντισυνταγματικός» τόνισε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε επίσης ότι «σήμερα, δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και καλούμαστε και πάλι να ορίσουμε τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΡ χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή άποψη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει εντός της σήμερον να καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο όλες οι αρμοδιότητες που με τον προηγούμενο νόμο ανήκαν στον Υπουργό Επικρατείας να περάσουν στο ΕΣΡ το οποίο και θα αποφασίσει τελικά για όλα από μηδενική βάση. Και όταν μιλώ για μηδενική βάση, εννοώ πραγματικά μηδενική βάση. Όσον αφορά τη σύνθεση του ΕΣΡ που πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής στην τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαφωνία».

«Κατά συνέπεια, δεν βλέπω το λόγο να προτείνονται νέα πρόσωπα τα οποία μάλιστα προκαταβολικά δεν γίνονται δεκτά από τα άλλα κόμματα» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.

«Εάν πραγματικά η Κυβέρνηση επιθυμεί λύση του προβλήματος, θα πρέπει αφενός ο νόμος που θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή να είναι ξεκάθαρος αφετέρου να μην συμπεριληφθούν νέα πρόσωπα πέραν από αυτά της προηγούμενης πρότασης του Προέδρου της Βουλής. Η βάση της συζήτησης θα πρέπει να περιοριστεί σε επίπεδο προσώπων τα οποία πρέπει να έχουν την απαιτούμενη προσωπικότητα να μην είναι φερέφωνα των κομμάτων στα οποία μπορεί να ανήκουν» επεσήμανε ο κ. Κρεμαστινός.

Διαβάστε επίσης:

Η Γεροβασίλη απαντάει στα σχόλια για τη δήλωση της σχετικά με το ΣτΕ: Ανόητο να κρίνουν το ύφος μου – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή είναι η πρόταση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ