Κουμουτσάκος: Προηγούνται οι θεσμοί και έπονται τα πρόσωπα για το ΕΣΡ – ΒΙΝΤΕΟ

«Η ΝΔ έχει μία συνολική θέση στην υπόθεση του ΕΣΡ. Ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας; Προηγούνται οι θεσμοί. Προηγείται η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Δηλαδή η επιστροφή του συνόλου των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ και αλλαγή του νόμου Παππά».

«Γιατί εμείς δεν προχωράμε; Δεν προχωράμε γιατί πιστεύουμε ότι το σύνολο του νομοθετήματος έχει πρόβλημα, επομένως θα καταθέσουμε πρόταση η οποία θα πληροί όλη την βασική λογική του Συντάγματος, με όλες τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ», είπε ο  εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Στην ερώτηση, αν η ΝΔ θα προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ, ο κ.Κουμουτσάκος απάντησε: «Αφήστε να τρέξει η ημέρα. Αυτό θα το δούμε στην πορεία της ημέρας. Ούτε το αποκλείω, ούτε το επιβεβαιώνω».

«Εδώ που έχουμε φτάσει χρειαζόμαστε μία νέα νομοθετική βάση, σύμφωνη με το Σύνταγμα και μετά να δούμε τα πρόσωπα τα οποία πρέπει να είναι ευρύτατης αποδοχής», είπε ο κ.Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η πρόταση νόμου της ΝΔ θα περιλαμβάνει τον κομβικό ρόλο του ΕΣΡ και την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Δεν υπάρχει περιορισμός αριθμών. Όσα επιτρέπει το φάσμα και όσα επιτρέπει η αγορά. Όσο για την τιμή των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε ότι για να καθοριστεί το τίμημα, πρέπει να λάβεις υπόψη σου πολλούς παράγοντες. Είναι μία εξίσωση με πολλούς αγνώστους «Χ».

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Χωρίς νόμο Παππά και Πολύδωρα συζητάμε τη σύσταση του ΕΣΡ

ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολύδωρας Δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις για το ΕΣΡ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ