Φωτήλας: Ο Θεοδωράκης πέταξε λάσπη εναντίον μου

Την αντίδραση του Ιάσονα Φωτήλα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος αναφερόμενος στις αποχωρήσεις στελεχών από το Ποτάμι τόνισε χαρακτηριστικά: «Φεύγουν κάποιοι για να βρουν πιο σίγουρα λιμάνια. Είναι ντροπή της δημοκρατίας να αποχωρούν βουλευτές για να έχουν σίγουρη πολιτική καριέρα».

Ο κ. Φωτήλας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού «πέταξε λάσπη εναντίον μου» και ότι «όπως δήλωσα ξεκάθαρα εγώ δεν έχω «δέσει» σε κανένα λιμάνι. Προφανώς δε, δεν έφυγα από πουθενά, απλώς διεγράφην με συνοπτικές διαδικασίες επειδή εξέφρασα την αγωνία μου για το μέλλον του κόμματος και της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Σήμερα Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, ξημέρωσε μία καινούργια ημέρα για την πολύπαθη πατρίδα μας. Η συντριπτική απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ενάντια στο καθεστώς Τσίπρα- Καμμένου και τον επίδοξο κανακάρη Υπουργό κ. Παππά, κάνει φανερό στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι πλησιάζει η ώρα που με πάταγο θα πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αποτελεί πια ζήτημα επιβίωσης του έθνους η απαλλαγή από την κυβέρνηση αυτή!

Σε αντίθετη κατεύθυνση από τη λαϊκή κατακραυγή, ο επικεφαλής του Ποταμιού περιφέρεται στα κανάλια μην τολμώντας να κάνει ούτε και σήμερα τη διαπίστωση για το επικίνδυνο της κυβέρνησης αυτής! Ακόμα και σήμερα μάλιστα, λανσάρει την συνεννόηση με το καθεστώς, και προς Θεού μην πάμε σε εκλογές!

Εγώ, σε αυτή τη διαδικασία, επέλεξα συνειδητά να μην αντιπαρατεθώ προσωπικά με το Ποτάμι και ιδιαίτερα με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Δήλωσα δε ξεκάθαρα, αμέσως μετά τη διαγραφή μου, ότι το Ποτάμι δεν είναι εχθρός. 

Προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα ο επικεφαλής του εναπομείναντος Ποταμιού, που από το 6,22% το έχει φέρει να βρίσκεται στο 1%. Πέταξε σήμερα λάσπη εναντίον μου, που επί ενάμιση και πλέον χρόνο όχι μόνο τον υπερασπίστηκα με πολιτικό και προσωπικό κόστος ενάντια στα πληρωμένα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά υποστήριξα και συνεχίζω να υποστηρίζω με θέρμη τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει το Ποτάμι.

Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους. Όπως δήλωσα ξεκάθαρα εγώ δεν έχω «δέσει» σε κανένα λιμάνι. Προφανώς δε, δεν έφυγα από πουθενά, απλώς διεγράφην με συνοπτικές διαδικασίες επειδή εξέφρασα την αγωνία μου για το μέλλον του κόμματος και της χώρας. Είναι καλύτερα λοιπόν ο Σταύρος, αντί να ασχολείται με μένα, να αναρωτηθεί ο ίδιος και να απαντήσει στον εαυτό του και στον κόσμο που τον πίστεψε τι είναι αυτό που τον σπρώχνει, απολύτως εγωιστικά, να επιμένει να οδηγήσει αυτό το όμορφο καράβι που έφτιαξε- και εμείς πιστέψαμε και ακολουθήσαμε – στα βράχια ακυρώνοντας στην πράξη όλες τις ιδέες και τα προγράμματα του Ποταμιού που έχει ανάγκη η χώρα. Πλησιάζει η ώρα που λαός θα δώσει απαντήσεις με την ψήφο του και εκεί θα μετρηθεί ο καθένας».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Θεοδωράκης για τον Παππά: Να φύγει μόνος του – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ