Ο Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Ανάχωμα στον αυταρχισμό η απόφαση του ΣτΕ

Ουσιαστικό εμπόδιο στην παραβίαση του Συντάγματος και ανάχωμα στον αυταρχισμό χαρακτήρισε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Σίγουρα η απόφαση του ΣτΕ είναι ένα ουσιαστικό εμπόδιο στην παραβίαση του Συντάγματος. Ενα ανάχωμα στον αυταρχισμό. Και είναι και κάτι το οποίο περίμενε σχεδόν το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας. Δεν είναι έκπληξη γι’ αυτούς που γνωρίζουν τουλάχιστον νομικά», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στη δικαιοσύνη ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι ωστόσο κάτι που εκπλήσσει. Τουλάχιστον τους καλόπιστους πολίτες, διότι δεν είναι πρώτη φορά που κηρύσσεται κάποιος νόμος αντισυνταγματικός και εδώ και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Αλλά είναι πρώτη φορά που μια κυβέρνηση έχει αυτή την αντίδραση, την αλαζονική αντίδραση. Η κυβέρνηση, τελικά και σε αυτή την περίπτωση κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει να τραμπουκίζει και να λαϊκίζει».

Και πρόσθεσε: «Απειλεί από τη μία πλευρά το ΣτΕ και από την άλλη μιλάει υποκριτικά για τα χρήματα τα οποία θα χάνονταν δήθεν, ενώ ξέρουν ότι τα χρήματα τα οποία θα χανόντουσαν με τη ρύθμιση της ίδιας της κυβέρνησης θα ήταν περισσότερα για το δημόσιο. Η κυβέρνηση “κλαίει” υποκριτικά για τα 250 εκατ. όταν με τη ρύθμισή της θα χανόντουσαν πολλά περισσότερα. Αλλά δεν θέλω να σταθώ σ’ αυτό, θέλω να σταθώ στο γενικότερο ύφος της αντίδρασης της κυβέρνησης που δεν είναι μία αντίδραση μιας πραγματικά ευρωπαϊκής κυβέρνησης».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης: Παραλήρημα της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης

Αποστάσεις Χρυσόγονου από την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ

Βούτσης: Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το ΣτΕ ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ