Κουίκ: Αταλάντευτη η απόφαση της κυβέρνησης να μπει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Αταλάντευτη χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να μπει μια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το οποίο χθες όλα τα ίδια κανάλια έλεγαν, ότι τώρα πια ήρθε η ώρα να βάλουν και μια τάξη σε αυτό που επί 27 χρόνια ήταν άναρχο. Τα κανάλια στηθήκαν το 1988 προς ’89 με τον πλέον άναρχο τρόπο. Επανειλημμένα έχω πει αυτές τις δεκαετίες ότι πρώτα φτιάχτηκε η οικοδομή και μετά αποφάσισαν να δούνε τι θεμέλια θα χτίσουνε. Αυτή είναι η κατάσταση” ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Κουίκ, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της αντιπολίτευσης για παραίτηση του Νίκου Παππά, είπε ότι ο Υπουργός Επικρατείας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων των συναδέλφων του μέσα στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, ο κ. Κουίκ σημείωσε: “Σεβαστή η απόφαση. Το είχαμε πει εξάλλου ότι είτε μας αρέσουν, είτε δε μας αρέσουν οι αποφάσεις πρέπει να είναι σεβαστές των δικαστηρίων, πόσο μάλιστα η συγκεκριμένη, ανεξάρτητα με το αν έχουμε και κάθε δικαίωμα να την κρίνουμε. Όπως την κρίνουν κι εκείνοι, οι οποίοι αισθάνονται ότι είναι κερδισμένοι, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να την κρίνουμε, μιλώντας για τις επιπτώσεις”.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε ακόμη πως “πρέπει να γεφυρωθεί πλέον αυτό το χάος το οποίο υπάρχει μεταξύ της μη αδειοδότησης και της επίσημης αδειοδότησης των καναλιών, ενώ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα υπογράμμισε: “Θα πάμε στη διαδικασία του ΕΣΡ για να δούμε πλέον (τι θα κάνει) η ΝΔ, η οποία τώρα, μετά από 27 χρόνια, σκέφτηκε ότι θα πρέπει να καταθέσει νομοθετικές προτάσεις για τη νόμιμη λειτουργία των καναλιών. Ξέρετε η υποκρισία πλέον περισσεύει σε αυτόν τον τόπο”.

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης: Παραλήρημα της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης

Αποστάσεις Χρυσόγονου από την αντίδραση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ

Βούτσης: Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το ΣτΕ ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ