Κατρούγκαλος: Το μνημόνιο είναι νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα αλλά έχει την υπογραφή μας και την τιμάμε

«Το μνημόνιο είναι σε γενικές γραμμές ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα αν και πολύ ηπιότερο από τα προηγούμενα» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι είναι «αναγκαστικός συμβιβασμός για να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία».

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ωστόσο ότι «την υπογραφή μας έχει από κάτω και την υπογραφή μας την τιμάμε» μιλώντας στον Αlpha 9.89.

«Προσπαθούμε στην πολιτική μας να αδρανοποιούμε τις νεοφιλελεύθερες αιχμές  που έχει και ό,τι υφεσιακό έχει να το αντικαταστήσουμε με αναπτυξιακό. Αυτό είναι πολύ δύσκολη εξίσωση» ανέφερε.

«Το ασφαλιστικό δεν ξαναανοίγει» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι «Το ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο με το ασφαλιστικό, ήθελε “αίμα” και δεν του το δώσαμε» .

«Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε ό,τι είχαμε αναγκαστεί να αποδεχτούμε στο πλαίσιο του αναπαραστατικού συμβιβασμού του περασμένου Ιουλίου, κυρίως το ΕΚΑΣ, όλα τα υπόλοιπα όμως που κάναμε στη μεταρρύθμιση ήταν με αριστερό πρόσημο και κοινωνική ευαισθησία» σημείωσε επίσης ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Ατυχής η έκφραση του Άδωνι – ΒΙΝΤΕΟ

Ασημακοπούλου: Δεν έχουμε ιδεολογικές διαφορές στη ΝΔ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ