Παρεμβάσεις για τα εθνικά και το κοινωνικό κράτος

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Πολλαπλές παρεμβάσεις προγραμματίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που από σήμερα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβει μέρος στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου αλλά και στην στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» του 1940.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να κάνει λόγο για την «αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας», αλλά και να στείλει μήνυμα πως έχουμε διαχρονικώς αποδείξει την προσήλωσή μας στην ειρήνη και την καλή γειτονία είμαστε όμως αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε εάν και όποτε ξανά χρειαστεί τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και του έθνους.

Παράλληλα θα τονίσει ότι τα σύνορα της σύγχρονης Ελλάδας προστατεύονται οριστικώς και αμετακλήτως από τις διεθνείς συνθήκες και η ανακίνηση ζητήματος αμφισβήτησης αποτελεί ανεύθυνη και επικίνδυνη πράξη, που εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους την επιχειρούν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα και ομιλία στη Σχολή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Η επικυριαρχία του ¨οικονομικού¨ επί του ¨θεσμικού¨ ως αιτία διάβρωσης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου».

«Η, δυστυχώς ευκρινώς παρατηρούμενη στην εποχή μας, φθίνουσα πορεία του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου αποτελεί, από την ίδια της τη φύση, εξαιρετικά «τοξικό» κίνδυνο υπονόμευσης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας» αναμένεται να τονίσει μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Απαλλάσσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές στρατιωτικούς

Τι συζήτησε ο Παυλόπουλος με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ