Τσίπρας: Τι είπα στην Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ρωτήθηκε εάν στη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έθεσε το ζήτημα των δηλώσεων που κάνει κατά καιρούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος.

«Όταν συνομιλεί ένας Πρωθυπουργός με μια Καγκελάριο δεν είναι ευγενικό να θέτει ζητήματα που αφορούν σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης» απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Έχουμε μια πολύ ειλικρινή σχέση μεταξύ μας και έθεσα τα καίρια  ζητήματα, τα ζητήματα στρατηγικής και πιστεύω ότι η συζήτηση έγινε σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα».

 

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε εκ νέου σχετικά με τον κ. Σόιμπλε. «Στις κυβερνήσεις κυβερνάνε οι αρχηγοί των κυβερνήσεων. Αυτοί έχουν τον τελικό λόγο. Συνεπώς όπως δεν θα ανεχόμουν κάποιος να μου κάνει παρατηρήσεις για τον υπουργό των Οικονομικών μου αλλά θα του ζητούσα να μου πει εγώ τι πρέπει να κάνω έτσι κι εγώ όταν συναντιέμαι με την Καγκελάριο της Γερμανίας δεν θέτω ζητήματα που αφορούν μεμονωμένα άλλους υπουργούς της. Ζητώ από την ίδια τη θέση της και τις απόψεις της» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ