Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού για το χρέος

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες με τους Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ και Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος ώστε να δοθεί το σήμα ότι: «η Ευρώπη λύνει τα προβλήματά της».

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Γαλλία θα ήθελε αυτό να συμβεί και αναγνωρίστηκε η ανάγκη να αρθεί η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί λόγω των διαφωνιών μεταξύ των θεσμών, ως προϋπόθεση για να υπάρξει λύση.

Συμφωνήθηκε ακόμα ότι το ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης είναι κρίσιμο για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος. Τονίστηκε δε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Παρομοίως με την Άνγκελα Μέρκελ ετέθη η ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες απ’ όλες τις πλευρές ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα και να υπάρξει γρήγορη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Συμφωνήθηκε επίσης η στήριξη της χώρας από Γερμανούς ειδικούς στα θέματα της μετεγκατάστασης και ασύλου.

Ακόμη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό εξηγώντας την ανάγκη για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων σε σχέση με το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, το οποίο αφορά την Ελλάδα.

Το παραπάνω ζήτημα έθεσε ο πρωθυπουργός και στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η χειραψία του Τσίπρα με την Τερέζα Μέι – ΦΩΤΟ

Φωτήλας: Η κυβέρνηση είναι πολιτική σπείρα

Τσίπρας: Καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ