Φίλης: Θα είναι ήττα αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τα κανάλια – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι ήττα κατά τη γνώμη μου, αν πάρει αυτή την απόφαση το ΣτΕ, και θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, που υπήρχε τόσα χρόνια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο κ.Φίλης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, τόνισε: «Ασυδοσία θα έχουμε. Εάν το ΣτΕ, που εγώ δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα, ότι θα το κάνει το ΣτΕ, πιστεύω ότι θα κρίνει συνταγματικό τον νόμο, ποιο θα είναι όμως το αποτέλεσμα; Η ασυδοσία, ο κιτρινισμός, η φαυλότητα».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, ότι με αυτή την τοποθέτηση εκβιάζει ο υπουργός την απόφαση του ΣτΕ, ο κ.Φίλης απάντησε: «Δεν εκβιάζω τίποτα. Με ρωτάτε να πω την άποψή μου και με όλο τον σεβασμό στο ΣτΕ λέω ότι αν ώ μη γένοιτο, υπάρξει αυτή η εξέλιξη, θα έχουμε επιστροφή στα παλαιά».

Όσο για την περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, ο κ.Φίλης απάντησε: «θα ξανασκεφτούμε το θέμα».

Στην ερώτηση για το αν επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές ο υπουργός είπε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει».

Για το ΕΣΡ και την «τροπολογία Παππά» ο κ. Φίλης δήλωσε: «Υπάρχουν διεργασίες και ελπίζω σύντομα, γιατί χρειάζεται το ΕΣΡ, να υπάρξει το ΕΣΡ. Για την τροπολογία Παππά η κυβέρνηση δεν βιάζεται. Και αυτό είναι συνεκτίμηση πολλών παραγόντων».

Την άποψη ότι δεν είναι στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης το δημοψήφισμα για τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα ο κ. Φίλης παρέπεμψε σε όσα είχε πει το καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τη συνταγματική αναθεώρηση αν και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού «όπως και το 70% των πολιτών σε δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Πολυτεχνείο, ο κ. Φίλης είπε ότι «αν προσπαθήσει να αντιδράσει με στόχο κατασταλτικό πρέπει να εξετάσει αν θα έχει χειρότερες συνέπειες».

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας – Συναντήσεις για το χρέος

Νίκος Παππάς: Θα δικαιωθούμε από το ΣτΕ – ΒΙΝΤΕΟ  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ