Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ θα πάρει φέτος 118 εκατ. λιγότερα από την εποχή του “κακού” Σαμαρά

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στηλιτεύοντας τη μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία, ο οποίος μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Επειδή πρέπει να μιλάμε κάποτε με αριθμούς. Όταν έφυγε η “κακιά” ΝΔ, ο “κακός” Γεωργιάδης και ο “κακός” Βορίδης ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ ήταν 1 δισ. 418 εκατομμύρια. Αυτό το κατήγγειλε ο κ. Ξανθός προσωπικά ως “κοινωνική γενοκτονία” εναντίον του ΕΣΥ το οποίο, κατά τα λεγόμενά του, θέλαμε να παραδώσουμε στους ιδιώτες. Αν δείτε τον εφετινό προϋπολογισμό, έχουν γράψει 1,6 δισ. αλλά ακούστε τι έχουν κάνει. Εχουν βάλει μέσα και τα φάρμακα 1Α, τα οποία εμείς τα πληρώναμε μέσω ΕΟΠΥΥ. Τα φάρμακα των καρκινοπαθών, δηλαδή τα υψηλού κόστους, τα οποία είναι περίπου 300 εκατ.», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Άρα εφέτος το ΕΣΥ θα πάρει 1,3 δισ. δηλαδή 118 εκατ. λιγότερα απ’ ότι επί του “κακού” Σαμαρά. Και σας ρωτώ εν πνεύματι δικαίω πως γίνεται 1,418 δισ. να είναι κοινωνική γενοκτονία και σχέδιο Γεωργιάδη να δώσει τα νοσοκομεία στους ιδιώτες και το 1,3 δισ. του κ. Ξανθού να είναι καλώς καμωμένο και όλα να δουλεύουν ρολόι; Θα μπορέσει να μου το εξηγήσει αυτό σοβαρά κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ