Γεννηματά: Τα νησιά μας έγιναν “αποθήκες ψυχών” – ΒΙΝΤΕΟ

Σε επίσκεψή της στο νησί της Χίου, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με φόντο το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως «αποθήκες ψυχών» και τους νησιώτες ως «δεσμοφύλακες», για να καταλογίσει λίγο αργότερα ανικανότητα και αναξιοπιστία στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Στα λόγια υπόσχονται επίσπευση διαδικασιών, είχαν υποσχεθεί ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νησιά. Όμως παρά τα μεγάλα λόγια αυτή τη στιγμή πάνω από 4.000 άνθρωποι βρίσκονται στη Χίο», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε οι προτάσεις που έχει καταθέσει η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» να γίνουν αποδεκτές και να υλοποιηθούν.

Η κα. Γεννηματά επιχείρησε να ανατρέψει το κύριο επιχείρημα της Κυβέρνησης, ότι δηλαδή ο «εγκλωβισμός» των προσφύγων στα νησιά είναι μέρος της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, εξηγώντας ότι κανένας πρόσφυγας δεν έχει λόγο να παραμένει στα νησιά μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης.

«Η διαχείρισή του κάθε πρόσφυγα (που έχει ταυτοποιηθεί) μπορεί να γίνει όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας αλλά σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος. Αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο», τόνισε ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει καταντήσει ως ο πιο πρόθυμος Πρωθυπουργός στα κελεύσματα της κ. Μέρκελ. Όμως εδώ οι Έλληνες υποφέρουν, είναι σε απόγνωση και μαζί τους και οι πρόσφυγες».

Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επεσήμανε την ανάγκη ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος, ώστε να υπάρξει άμεση στήριξη των νησιών «για να αντιμετωπίσουν τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί από τις επιπτώσεις της διαχείρισης του μεταναστευτικό με αυτόν τον τρόπο».

Πηγή: politischios.gr

Πηγή βίντεο: Politischios.gr

Διαβάστε επίσης:

Η σπορ εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΦΩΤΟ

Ένωση Κεντρώων: Ο κ. Τσίπρας να ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις και να μην αξιώνει μείωση του χρέους

Παππάς: Γιατί αποδέχθηκα την παρέμβαση Βούτση για το νέο τηλεοπτικό τοπίο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ