Γεροβασίλη: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται

«Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika fm».

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα. Για παράδειγμα, το 2008 έγιναν 43.000 και το 2009 έγιναν 52.000». Τόνισε ωστόσο, ότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν έγιναν, ούτε γίνονται.

«Έχουμε προστατεύσει την πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (νόμος Κατσέλη) και διευρύναμε τον μηχανισμό για αντίστοιχη ρύθμιση σε επιχειρηματίες και εμπόρους» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι η προστασία για τα 2/3 των νοικοκυριών, είναι πλήρης. Υπογράμμισε επίσης, ότι γίνονται περαιτέρω κινήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων και ξεκαθάρισε ότι τα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν πωλούνται σε funds».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε όσα δήλωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ένα από τα ψέματά του, καθώς στον πλειστηριασμό «εργατικών» κατοικιών στον Εύοσμο, στον οποίο αναφέρθηκε, πρόκειται για κατοικίες που ανήκαν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12, 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές του Τσοχατζόπουλου κατά του Παπανδρέου για τη δίωξή του

Αυγενάκης: Θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες για τον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ