Γεννηματά: Καταφέρατε το αδιανόητο. Μηδενίσατε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού – ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Αναφερόμενη στην απουσία του κ. Τσίπρα από την αίθουσα της ολομέλειας, σημείωσε ότι «ο “τζάμπα μάγκας” το έβαλε στα πόδια. Δεν κάθισε να ακούσει τις απαντήσεις σε όσα μας κατηγόρησε».

«Νομίζετε ότι έχετε το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να μας κουνάτε το δάχτυλο;» είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό ενώ πρόσθεσε ότι «ντρέπομαι για λογαριασμό σας που παρακολούθησα αυτή τη συζήτηση».

«Καταφέρατε το αδιανόητο. Μηδενίσατε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και ένα νέο χρέος ύψους 86 δισ. ευρώ».

«Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας, χαρίζοντας στους πιο ακραίους του νεοφιλελευθερισμού, όσα ζητούσαν από το 2009» πρόσθεσε.

«Στα νέα «λαϊκά δικαστήρια» που επιχειρείτε να στήσετε δεν είστε πλέον ο κατήγορος, είστε οι κατηγορούμενος στη συνείδηση του ελληνικού λαού» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και είπε ότι «το πόρισμα για τα οικονομικά το διατάξαμε εμείς από ορκωτούς λογιστές».

«Σας καλώ να βάλετε ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγξουν τα οικονομικά σας και να στείλετε και εσείς τα πορίσματα στον εισαγγελέα» σημείωσε.

Η Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε και στα στελέχη που ήταν στο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και πλέον ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί που εμείς αποκηρύξαμε είναι δίπλα σας κ. Πρωθυπουργέ. Θαυματουργές καταστάσεις. Εκείνο το σιντριβάνι της πλατείας Kουμουνδούρου έχει γίνει κολυμβήθρα  του Σιλωάμ για μετανοημένους και αμαρτωλούς που μπαίνουν διεφθαρμένοι Πασόκοι και βγαίνουν γνήσιοι αριστεροί , άδολοι επαναστάτες» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα, ελάτε αν τολμάτε – ΒΙΝΤΕΟ

Το κινητό του Μητσοτάκη και το χαμόγελο του Άδωνι – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ