• Από πειραματόζωα... επικίνδυνοι

  12:45 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012 12:45 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012

  "Το χάος απειλεί ξανά την Ευρώπη" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής έκδοσης της Financial Times που αναφέρεται στα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

  "Το αποτέλεσμα των εκογών στην Ελλάδα είναι καταστροφικό και επικίνδυνο για την Ευρώπη. Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις που αναδείχθηκαν, αρνούνται να αναλάβουν την αναδιάρθρωση της χώρας καθώς επίσης και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις απέναντι στους διεθνείς δανειστές" γράφει η FT.

  "Οι Έλληνες τιμώρησαν τα δύο μεγάλα κόμματα -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- που οδήγησαν τη χώρα σε πτώχευση. Είναι οι ίδιοι που έθεσαν σε εφαρμογή σημαντικές μεταρρυθμίσεις, με αντάλλαγμα φυσικά υπέρογκα δάνεια από Ε.Ε. και ΔΝΤ." σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει σχολιάζοντας την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο:

  "Θα είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες μπαίνουν στην ελληνική Βουλή. Ο πρόεδρος της παράταξης, Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα -απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: 'Παρότι με συκοφάντησαν τα πορνοκάναλά σας, εγώ κέρδισα'".

  "Η κατάσταση είναι πολύ ασταθής στην υπερχρεωμένη χώρα, μετά τις εκλογές. Η πρώην κυβέρνηση της Αθήνας είναι αδύνατον πια να εγγυηθεί την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων -κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Για τους λαούς της Ευρώπης, σίγουρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καταλάβουν γιατί ενώ η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει οικονομία -και μάλιστα όταν ήδη έχει δανειστεί δισεκατομμύρια. Για ποιο λόγο να σώσουμε την Ελλάδα από την καταστροφή;" διερωτάται η Financial Times.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα