ΝΔ: «Σφυροκόπημα» στην κυβέρνηση και ανησυχία για τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, παραμένει στην προμετωπίδα των παρεμβάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στο επιτελείο της Πειραιώς θεωρούν πως η κυβέρνηση βρίσκεται στα… σχοινιά και ως εκ τούτου είναι το κατάλληλο «timing» για να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά το «σφυροκόπημά» της. «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πιο απαξιωμένη Κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων», είπε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης. 

Η «φθινοπωρινή» αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας ξετυλίγεται τόσο με την επικοινωνία της «Συμφωνίας Αλήθειας» όσο και με την αποδόμηση των έργων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης, μετά την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, προγραμματίζει μια σειρά από εξορμήσεις στην περιφέρεια, το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Από την άλλη, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα περάσει το Σαββατοκύριακο πάνω από τα προσχέδια της ομιλίας του, την επόμενη Δευτέρα, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. 

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να προσέλθει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ως… απολογούμενος για τις τριγωνικές σχέσεις της Κυβέρνησής του με υποψήφιους καναλάρχες και την Τράπεζα Αττικής. Παράλληλα, στην αιχμή του δόρατος θα βρεθεί το ζήτημα της «ανεξαρτησίας» της ελληνικής δικαιοσύνης. 

«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης», λένε στο Real.gr συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας το στίγμα της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συμπληρώνουν με νόημα πως «η παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Δικαιοσύνη». 

Μάλιστα, από το «γαλάζιο» επιτελείο υπενθυμίζουν ότι ο «πρωθυπουργός έχει επιχειρήσει μια ωμή και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Δ.Ε.Θ., απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα». 

Πηγή:Real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Επίθεση της Γεννηματά στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία

Τα highlights από τη σύναξη στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ