Βόζεμπεργκ: Το Σύνταγμα δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο για να τίθεται σε διαβούλευση

Στη συγκρότηση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Εμείς δεν τολμήσαμε να περιφρονήσουμε τις διατάξεις του Συντάγματος. Και το λέω αυτό με αφορμή την Επιτροπή που συγκροτείται για την Αναθεώρηση του Συντάγματος διότι πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο το Σύνταγμα ώστε να τίθεται σε διαβούλευση. Το Σύνταγμα είναι ο καταστατικός χάρτης του κράτους και η αναθεώρηση του προβλέπεται ρητά με ποιον τρόπο γίνεται και περνάει μέσα από το Κοινοβούλιο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.

Και πρόσθεσε: «Αυτά, όταν με τρόπους επικοινωνιακούς και δημιουργίας εντυπώσεων γίνονται κάποιες κινήσεις, όπως η χθεσινή συγκρότηση της Επιτροπής, κλονίζουν την εμπιστοσύνη του πολίτη στην κυβέρνηση που έχει υποχρέωση να τηρεί το Σύνταγμα. Για να μην φτάσω και στη συνάντηση με τους δικαστικούς λειτουργούς που μπορώ πάρα πολλά να πω».

Συνέχισε λέγοντας η ευρωβουλευτής της ΝΔ: «Επιχειρήθηκε μία εξίσωση του φθινοπώρου του 2012 που ο κ. Σαμαράς τότε, ως πρωθυπουργός της χώρας, είχε δεχθεί τις Ενώσεις. Και το λέω γιατί επιχειρήθηκε πάλι μία εξίσωση με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. πρωθυπουργό στην προσπάθεια παρέμβασης. Ο μεν πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είπε ότι δεν δίνει καμία πιθανότητα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, επιχειρώντας να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο, που λένε όλοι οι νομικοί κύκλοι, ότι είναι αντισυνταγματική μια τέτοια διάταξη που ρητά ορίζει άλλο και άλλο τηρείται.

«Εν προκειμένω στο θέμα της συνάντησης να θυμίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε δεχθεί τις δικαστικές Ενώσεις, ήταν υποχρεωμένος να τις δεχθεί μετά από αίτημα τους έγγραφο και μετά από κινητοποιήσεις και στη συνάντηση παρίσταντο ο πολιτικό προϊστάμενος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης και ο υπουργός καθ’ ύλην αρμόδιος οικονομικών ο κ. Σταϊκούρας.

Ποια εντύπωση έχουν σήμερα οι πολίτες που προχθές ψεκάστηκαν με χημικά και άλλοι που κλαίνε στις τράπεζες για την περικοπή του ΕΚΑΣ όταν ακούν ότι κάλεσε ο πρωθυπουργός τους δικαστικούς λειτουργούς να τους διαβεβαιώσει για την ασφάλεια των αποδοχών τους και για κάποια τμήματα για πιθανές αυξήσεις και όταν επίκεινται πολύ σημαντικές αποφάσεις που έχουν κοινωνικά αντανακλαστικά. Η ενέργεια του πρωθυπουργού, κατά την άποψή μου, προσβάλει τη δικαιοσύνη».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ