Ο Κικίλιας για το προσφυγικό: 509 εκ. κοινοτικών πόρων λιμνάζουν επί μήνες

«Είναι ένα πρόβλημα ζωντανό που μεγαλώνει» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο προσφυγικό, και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση μετά από πολλούς μήνες σχετικής νηνεμίας στο πρόβλημα, στοιχειωδώς να οργανώσει, να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν γι’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, να διαχειριστούν σε πρόσφυγες –ώστε να πιεστούν και οι ευρωπαϊκές χώρες για το relocation- και παράνομους οικονομικούς μετανάστες, που οφείλουμε να τους επιστρέψουμε στις χώρες τους, και να δώσει την αίσθηση της τάξης, της ασφάλειας και του ανθρωπισμού. Σε τίποτα από όλα αυτά δεν έχει επιτύχει η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, ο συντονιστής της Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, σημείωσε:

«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση ο νεο-οθωμανισμός που εξελίσσεται στη γείτονα χώρα. Θεωρώ ότι η συμφωνία δοκιμάζεται, όπως δοκιμάζονται οι σχέσεις Ευρώπης με την Τουρκία σε πολλά θέματα, και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, και έχω επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί διαισθάνομαι ότι η χώρα δεν είναι θωρακισμένη ούτε στο επίπεδο της ασφάλειας, ούτε της οργάνωσης για να δεχθεί παραπάνω πιέσεις» επισήμανε, και συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας: «Το πιο ευαίσθητο σημείο σε ό,τι αφορά την επικράτειά μας, τη χώρα μας, τη σχέση μας με την εξωτερική πολιτική, το θέμα της ασφάλειας αλλά και το προσφυγικό, παρότι έχει δεχθεί τεράστια πίεση το βορειοανατολικό Αιγαίο, είναι ο Έβρος».

Και συνέχισε λέγοντας ο βουλευτής της ΝΔ: «Είναι λυπηρό το ότι 509 εκατ. ευρώ λιμνάζουν από τους ευρωπαϊκούς κωδικούς για να απορροφηθούν από τακτική επιχορήγηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, κι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μπορέσει 18 μήνες να συντάξει μια επιτροπή με έναν γραφιά και δύο χαρτιά, προκειμένου να μπορέσει να τα απορροφήσει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ