Δρίτσας: Δεν συμφέρει τον Ερντογάν να ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτιμώ ότι δεν συμφέρει τον Ερντογάν να ακυρώσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, εν μέσω φόβων, μπορεί να επιτρέψει σε νέο κύμα προσφύγων να κινηθεί προς τα ελληνικά νησιά και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι μεν έτοιμη, αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν μπορεί να είναι πραγματικά έτοιμη για να διαχειριστεί τις εξελίξεις στο προσφυγικό, καθότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε δε ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα μακρόπνοο ζήτημα που θα απασχολεί για πολύ καιρό την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικά όσο συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία.

Όσον αφορά στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Δρίτσας σχολίασε πως πρόκειται για απαράδεκτες και απορριπτέες τοποθετήσεις, που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν το Διεθνές Δίκαιο. Υποστήριξε ότι η στάση του Τούρκου προέδρου καταδικάζεται από το σύνολο των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη μείωση σε τουριστικές αφίξεις που καταγράφηκε φέτος σε νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες, ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι το προσφυγικό δεν ήταν η μοναδική αιτία του προβλήματος, αποδίδοντας τη μείωση στις αφίξεις και στα γεγονότα στην Τουρκία – όπως το πρόσφατο πραξικόπημα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Διευκρίνισε πάντως ότι ο προβληματισμός των νησιωτών είναι σεβαστός και κατανοητός.

Δείτε το απόσπασμα απο τον ΣΚΑΙ:

 

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Λέσβου για Ερντογάν: Αυτές οι πολιτικές είναι πολύ επικίνδυνες

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Κιλιτσντάρογλου για το Αιγαίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ