Τσιρώνης: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νερό δεν θα πουληθεί

«Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το νερό ως δημόσιο αγαθό και προχώρησε στις νομοτεχνικές ενέργειες που θα το διασφαλίζουν. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως από τη δική μας κυβέρνηση το νερό δεν θα πουληθεί» τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Υπογραμμίζει πως «δεν υπήρξε καμία κυβερνητική κρίση. Οφείλαμε να βρούμε το νομικό πλαίσιο για να σταματήσει η πώληση που είχε υπογραφεί ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά, με την παραχώρηση της ΕΥΔΑΠ, στο ΤΑΙΠΕΔ», και υπενθυμίζει ότι «ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της πώλησης του νερού».

Ερωτηθείς για την επικείμενη διαπραγμάτευση που εμπεριέχει το «αγκάθι» των εργασιακών, είπε:

«Η κάθε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι μια μάχη, αφού σε πολλά πράγματα δεν συγκλίνουμε, ωστόσο πιστεύω ότι με τη σθεναρή θέση της κυβέρνησής μας θα πετύχουμε», υπογράμμισε.

Για την πορεία της οικονομίας και την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ο ίδιος σημείωσε:

«Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση εσόδων πάνω από τους στόχους και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στις προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής» ενώ συμπλήρωσε πως η σταθεροποίηση της οικονομίας σε συνδυασμό με την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας -που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση- θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες για να ενισχυθεί συνολικά η ελληνική κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Μαύρη τρύπα» 77 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΑ – 8 στους 10 Έλληνες δεν πληρώνουν εισιτήριο σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέοι φόροι 2,8 δισ. ευρώ για όλους στον προϋπολογισμό του 2017

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ